Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu’nun yerel bir gazetede veteriner hekimlerle ilgili verdiği demeci eleştiren Manisa Veterinerler Odası Başkanı Merter Yıldız, “Meslek grubunu zan altında bırakacak açıklamalar yapmak hiç kimsenin haddi değildir” dedi.
Veterinerler Odası Başkanı’ndan ültimatom!
Manisa Veterinerler Odası Başkanı Merter Yıldız, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu’nun veterinerlerin bilgisiz ve görevlerinde hassas davranmadığı açıklamalarına sert bir tepki gösterdi.
Veterinerler Odası Başkanı Merter Yıldız, “20 Haziran tarihinde yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu’nun açıklamalarını, Türkiye hayvancılığına hizmet veren, gelişimi için gece gündüz demeden ciddi çaba sarfeden meslektaşlarımız adına üzülerek okuduk. 5 yıllık ciddi ve zor bir eğitim sürecinden sonra mesleğini icra eden kıymetli meslek mensuplarımızın görevlerinde hassas davranmadıkları Ve bilgisiz oldukları ithamında bulunmak bahse konu birlik başkanının haddi olmadığı gibi temsil ettiği kuruma da bu açıklama yakışmamıştır. Kaldı ki bir mesleğin bilgi seviyesi hakkında konuşabilmek için o mesleğe mensup olmak dahi yeterli değildir. Hal böyle iken bir meslek grubunu zan altında bırakacak ifadeler bu meslek grubu ile sürekli iş icabı bir arada olmak zorunda olan bir kurumun başkanı tarafından yapılmış olması da talihsiz bir durumdur” dedi.
“BAŞKAN VERİLERİ NEREDEN ALMIŞ?”
Başkan Yıldız, Kırlıoğlu’nun verileri nereden aldığını sorarak, “Mavi dil hastalığı ile mücadele programı Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, sayın başkanın iddaa ettiği gibi son 3 yılda görülen bir hastalık olmayıp virologların yaptığı araştırmada manisa-aydın – Denizli-İzmir-Çanakkale-Balıkesir illerinde 1980 yılında seropozitif olduğu tespit edilmiştir. Alaşehir ilçemizde ilk olarak 2000 li yılların başından itibaren mücadele başlamıştır ve o günden bugüne bu hastalıkla ilgili mücadele programına devam edilmektedir. Sayın başkanın çiçek hastalığı olarak nitelendirdiği hastalık LSD hastalığı olup son beş yıldır bu hastalık ile ilgili aşılama programına tarım bakanlığı tarafından devam edilmektedir yani sayın başkanın açıkladığı şekilde son üç yılda değildir. Başkanın yapmış olduğu açıklamalar tarım Ve hayvancılık camiasının bu hastalıklarla mücadele noktasında verdiği emekleri hiçe saymak anlamında talihsiz olmuştur. Bir birlik başkanının açıklama yaparken kamuoyunu yanlış yönlendirmekten kaçınması gerekmektedir” diye konuştu.
HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN!
Herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Yıldız, “Manisa bölgesi veteriner hekimleri odası olarak en baştan itibaren hayvancılık politikalarına yol verme anlamında üzerimize düşen görevlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Bahse konu mavi dil, Akabane Ve LSD hastalıklarının Önlenmesi amacıyla yapılması gereken vektörlerle mücadeledir. Vektörlerle mücadelenin önemini anlatmak amacıyla 27 Ocak 2017 tarihinde vektörel hastalıklar paneli Manisa bölgesi veteriner hekimleri odası tarafından Manisa büyük Saruhan otel de gerçekleştirilmiş, meslektaşlarımız ve kamuoyunun vektörlerle mücadele noktasında dikkatli olması için Proje hayata geçirilmiştir. Bu panelin basınında yer alması sağlanarak yetiştiricilerimize bu hastalıklarla mücadele etmek için öncelikli olarak vektörlerle mücadele etmesi gerektiği basın yoluyla anlatılmaya çalışılmıştır” dedi.
Merter Yıldız, “Şu anda eğer kasaplık hayvan ithalatı noktasında dışa bağımlı isek burada yapılması gereken ırk ıslahı üzerine kurulmuş olan birliklerin kasaplık hayvan üretimini teşvik edecek noktada projeler oluşturması, hayata geçirmesi ve o hayvancılık sektöründe çalışan emek veren yetiştiricilerin girdi maliyetlerini azaltacak projeler üretmesi gerekir. Hayvancılığımızın gelişmesi için her noktada mücadele eden veteriner Hekimlerimiz doğru projeler geliştirildiğinde projenin paydaşı olmaktan çekinmeyecektir. Yeter ki doğru projeler oluşturursun ve hayvancılığa destek olmamız için gerekli olan iş üzerimize düşsün” diye konuştu.
“MAKSAT ÜZÜM YEMEK OLMALI”
Manisa Veterinerler Odası Başkanı Merter Yıldız son olarak şu ifadeleri kullandı, “Hayvancılık politikalarımızın paydaşı olarak elbette ki politikaları eleştirmek ve yön vermek hem veteriner hekimlerin hem de birliklerin görevidir. Ancak eleştiri yaparken çözüm önerilerini de ortaya koymak bulunduğumuz konum göz önüne alındığında daha büyük bir görevdir. Bir meslek grubunu görevini yerine getirmemek görevi konusunda hassas davranmamak ve bilgisiz olarak suçlamak o meslek grubunun şimdiye kadar yaptığı tüm hizmetleri hiçe saymak anlamına geldiği gibi, ilgisizlik ve hastalıklar konusunda hassas olmamakla suçladığınız veteriner hekimlerle ‘nerede hangi projeyi oluşturdunuz da bu proje yarım kaldı?’ sorusunu akla getiriyor. Gerek gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı bünyesinde ve gerekse serbest Klinisyen Hekimlerimiz Manisamızın özelinde ve Türkiye genelinde hayvancılığımızın gelişmesi ve dışa bağımlılığını ortadan kalkması için gerekli olan hassasiyet özveri ve bilgi birikimi ile görev yapmaktadır. Yaptığımız görevler ve yapacaklarımız kamuoyu nezdinde değerlendirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
3.SAYFA
29 Aralık 2024SPOR
29 Aralık 20243.SAYFA
29 Aralık 2024SPOR
29 Aralık 2024SPOR
29 Aralık 20243.SAYFA
29 Aralık 20243.SAYFA
29 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.