DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mimar Açıkdil’den Kula Raporu

Mimar Açıkdil’den Kula Raporu

ABONE OL
Haziran 6, 2014 13:41
Mimar Açıkdil’den Kula Raporu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kula’yı ziyaret etti. Kula’nın tarihi ile ilgili bilgi edinen Açıkdil, ilçeye yapılabilecek yatırımlarla ilgili notlar aldı.

Kula Volkanik Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş’ün eşlik ettiği Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kula için yapılabilecek turizm yatırımları ile ilgili notlar alarak MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e rapor verdi. Mimar Azmi Açıkdil, Kula’nın eskiye oranla olumlu yönde değiştiğini söyleyerek, “jeoparkın ne olduğunu burada gördüm ve yanından gelip geçtiğimiz taşların yakından bakılınca tabiat harikası olduğunu anladım. Milyon, bin ve yüz yıllar öncesinden zamanımıza geldiğimizde Kula’yı ele alıp bu tarih ve zaman evrelerinin herbirini tek tek işlemek, yaşamak ve gelen misafirlere yaşatmak açısından uzun soluklu bir çalışma yapmak gerekiyor. Geçmiş ile beraber henüz bozulmamış Kula Çarşısı, evleri, ahilik teşkilatı, esnafı, kendine has Kula yemekleri, sokakları, park ve meydanları da Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile ele alındığında Kula, antik kentlerin yerleşimlerinden günümüze gelecek. Kula evlerinde, tarihi çarşısında, kahvehanelerinde, çayhanelerinde bunlar konuşulacak, sonra Kula’ya hayran kalınacak. Avrupa kültür kenti, medeniyetler kenti, doğa peyzajı Jeopark ve lavlarda yetişen çiçekler ile flora şehri olacak. Her birimizin hikayesi olması için, aklımızı toplayalım, fikrimizi kollayalım, kollarımızı sıvayalım, çalışmaya başlayalım” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.