DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

MANİSA TSO YÖNETİMİNE SOĞUK DUŞ!

MANİSA TSO YÖNETİMİNE SOĞUK DUŞ!

ABONE OL
Ocak 27, 2016 10:07
MANİSA TSO YÖNETİMİNE SOĞUK DUŞ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Tolga Tunç Çalışkan’ın mahkeme kararıyla tüm görevlerine geri getirilmesine itiraz eden oda yönetimi, Bölge İdare Mahkemesi’nden de veto yedi. Mahkeme, Tolga Tunç Çalışkan için verilen yürütmeyi durdurma kararını haklı bularak kararda herhangi bir değişiklik yapmadı.

16 Ekim tarihinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyeliği görevinden düşürülen Tolga Tunç Çalışkan, verilen kararla ilgili Manisa İdare Mahkemesi’ne dava açmış ve mahkeme yürütmeyi durdurmuştu. Çalışkan, mahkeme kararıyla tüm görevlerine geri dönmüştü.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ ‘KARAR DOĞRU’ DEDİ

Bunun üzerine Manisa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Manisa İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, Tolga Tunç Çalışkan için verilen yürütmeyi durdurma kararının haklı olduğu kararına vardı. Böylece Manisa TSO yönetimi, Bölge İdare Mahkemesi’nden de veto yemiş oldu.

DİĞER MECLİS ÜYELERİ DE GÖREVE DÖNÜYOR

Tolga Tunç Çalışkan’ın yanı sıra Manisa TSO yönetimi tarafından verilen kararla görevlerinden düşürülen diğer meclis üyeleri için de mahkemeden yürütmeyi durdurma kararları çıktığı öğrenildi.

SEÇİM GEÇERSİZ Mİ SAYILACAK?

Yürütmeyi durdurma kararları yanı sıra Manisa TSO’da akılları karıştıran bir diğer konu, Yedek Yönetim Kurulu seçimleri oldu. 16 Ekim tarihinde 15 meclis üyesinin görevlerinden düşürülmeleri ardından yeni bir Yedek Yönetim Kurulu Listesi oluşturulmuş ve buna göre seçim yapılmıştı. Görevlerinden düşürülen meclis üyelerinin yerine de yedek üyeler getirilmişti.

Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararlarının ardı ardına çıkması, Yedek Yönetim Kurulu seçimlerinin geçerliliğini kaybettiğini gündeme getirdi. Bazı hukukçular seçimin geçerli olmadığını savunurken, Manisa TSO yönetiminin süreci nasıl yöneteceği merak konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.