DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasan Ören “Cumhurbaşkanına Bile Yanlış Bilgi Verdiler”

Hasan Ören “Cumhurbaşkanına Bile Yanlış Bilgi Verdiler”

ABONE OL
Temmuz 23, 2014 12:39
Hasan Ören “Cumhurbaşkanına Bile Yanlış Bilgi Verdiler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CUMHURBAŞKANINA BİLE YANLIŞ BİLGİ VERDİLER
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın gerçek nedenini Soma’da değil, Ankara’da öğrendiğini açıklaması üzerine kaza hakkında devletin en üst makamına yanlış bilgi verildiğinin anlaşıldığını daha önce ifade etmiştim.

Mecliste bu konu hakkında verdiğim soru önergesine verilen cevapta; “madende yaşanan olaya ilişkin doğru bilgilendirme yapılmaması şeklinde bir durum söz konusu değildir” denilmektedir.

Kazanın olduğu günden itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Soma’da sizlerle birlikte bulunduk ve kazanın neden ve nasıl olduğuna ilişkin bilgileri öğrendik.

Cumhurbaşkanı kazanın üçüncü günü Soma’ya geldiğinde, kazanın trafo patlamasından meydana gelmediği zaten açığa çıkmıştı.

Buna rağmen Sayın Cumhurbaşkanı “kendisine Soma’ya gittiğinde facianın trafo patlamasından meydana geldiği bilgisinin verildiğini ancak Ankara’ya döndüğünde bunun trafo patlaması olmadığını öğrendiğini” söylemesi Cumhurbaşkanına yanlış bilgi verildiğini ortaya koymaktadır.

Bu durum göstermektedir ki; devletin tepesinde ciddi bir kopukluk vardır. Cumhurbaşkanı bile yanlış bilgilendirilerek gerçeklerin üzeri kapatılmak istenmiştir.

Devlet yetkililerine eksik ve yanlış bilgi vererek acaba neyin üzerini örtmek istemişlerdir?

Kimler korunmaya çalışılmıştır?

Her zaman söylediğim gibi Soma faciası bir cinayettir. Bu cinayetin tetikçisi her ne kadar Soma Kömürleri A.Ş. ise de azmettiricisi AKP Hükümeti ve Enerji Bakanlığıdır.

Bakanlık ve TKİ suçlarını gizlemek için herkesi yanılmak istemişler fakat gerçekler kısa zamanda açığa çıkmıştır.

Önerge Cevabı            http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-45516c.pdf

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.