DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektronik eşya esnafı isyanda

Elektronik eşya esnafı isyanda

ABONE OL
Haziran 10, 2015 12:02
Elektronik eşya esnafı isyanda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MANİSA Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, doların hızla yükselmesinden dolayı elektronik eşya satan esnafın iş yapamaz duruma geldiğini söyledi. Üzen, internet üzerinden satışlara kota getirilmesini istedi.

Elektronik piyasasının dışarıya bağımlı olduğunu belirten Mehmet Üzen, dolar yükseldikçe de elektronik eşya fiyatlarının da buna bağıl olarak arttığını kaydetti. Elektronik eşya fiyatlarının artmasıyla birlikte esnafın alım gücünün de düştüğünü vurgulayan Üzen, doların elektronik piyasası üzerinde sabitlenmesi gerektiğini savundu. Üzen, doların sabitlenmesi elektronik eşya satan esnafı hareketlenmeye neden olacağını da söyledi.

Üyesi oldukları Türkiye Elektrik ve Elektronikçiler Federasyonu’na bağlı 15 bin elektronik ürün satan esnaf olduğunu bunun 275’inin ise Manisa’da olduğunu Üzen, ilk altı ay içerisinde 6 esnafın doların sürekli yükselmesinden dolayı iş yapamaz hale gelip, dükkanını kapattığını söyledi.

İNTERNET SATIŞLARINA KOTA GETİRİLSİN

Günümüzde artık elektronik eşyaların tamire gelmediğini ve tamir yapan dükkanlarında eskisi kadar kalmadığına dikkat çeken Üzen, “Günümüzde artık elektronik eşyaların her türlüsüne ulaşmak kolay. İnternetten bile satış var. Ancak, internette satılan elektronik eşyalara kota getirilmesi lazım. Çünkü vergisini ödeyen esnaf, bunlarla rekabet edemiyor. Yeni kurulacak hükümetin internetten satışlara özel tüketim vergisi koymasını istiyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.