DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiftçi tarım lisesi istiyor

Çiftçi tarım lisesi istiyor

ABONE OL
Mayıs 30, 2018 16:48
Çiftçi tarım lisesi istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oda binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisa’nın tarım şehir olduğunu hatırlatarak Başbakan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Altındağ, Manisa’ya bir ‘Uygulamalı Tarım Lisesi’ yapılmasını istedi.
Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, oda binasında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Altındağ yaptığı açıklamada, Manisa’nın sanayi şehri olmasının yanı sıra Türkiye için önemli bir tarım şehri olduğunu belirtip, Manisa’ya Uygulamalı Tarım Lisesi yapılması gerektiğini ifade etti.
Manisa’ya uygulamalı tarım lisesinin şart olduğunu söyleyen Altındağ, “Manisa’ya böyle bir lise yakışır. Bunun için tüm yetkililerden duyarlı olmalarını istiyoruz. Daha önce Beydere çiftçiliğinde ziraat lisesi vardı. Orası yıllar önce kapatıldı. Bunun yerine devletin bir sürü arazileri var. Oralar da uygulamalı tarım lisesi kurulsa çiftçi vatandaşımızın çocuğunun bir kısmının orada okuyacağına biz inanıyoruz” dedi.
Manisa’da çiftçiye toprağı sevdirmek ve toprağı yetiştirmek için uygulamalı bir tarım lisesinin gerekliliğini vurgulayan Altındağ, “Bilinçli nesiller yetiştirmek için böyle lise gerekli. Biliyorsunuz Manisa değince en başta tarımda üzüm geliyor. Yıllardır Manisa, üzümün başkenti olarak tanınır. Bunun yanında kirazı, zeytini, pamuğu, mısırı var. En önemlilerinden bir tanesi de kuru domateste büyük ihracat payına sahibiz. Her çeşit mahsül Manisa’da yetişmekte. Hayvancılıkta aynı şekilde. Manisa’yı tarımda daha iyi geliştirmek için bu tür okulların buralarda açılması bizce uygun olacaktır. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Başbakana sesleniyorum. Bir an önce sesimizi duyup çalışma yaparlarsa çiftçimiz için iyi olur” diye konuştu.
Şu anda Manisa’da tarımda yaş ortalamasının 55 olduğunu hatırlatan Altındağ son olarak şöyle dedi: “Bir hayli tarımda azalmaktayız. O yüzden gençlerin önünü açmak gerekiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.