DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arslan: Yunusemre ilçesini Manisa’nın motor gücü yapacağız

Arslan: Yunusemre ilçesini Manisa’nın motor gücü yapacağız

ABONE OL
Şubat 25, 2014 11:39
Arslan: Yunusemre ilçesini Manisa’nın motor gücü yapacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı Ali Arslan çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ali Arslan gerçekleşen program dahilinde Manisa’nın gözde kurumlarından Nüfus İl Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü, Manisa Belediyesi Sular İdaresi Müdürlüğü, GEDAŞ Fatura Ödeme Şefliği ve Türk Telekom Manisa İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Halkın ve sokağın nabzının attığı en önemli yerlerden biri olduğunu kaydeden Arslan kurum müdürlerini ve personellerini çalışmalarından dolayı kutlayarak başarılar diledi.
Yunusemre ilçesinin ekonomi anlamında Manisa’nın en büyük ilçesi olduğunu belirten CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı Ali Arslan, “Yunusemre ilçesini Manisa’nın motor gücü yapacağız. Sanayisi, Üniversitesi, tarım arazileri, sağlık tesisleri ile ekonomide, eğitimde ,sağlıkta ve tarımda dev bir kent Yunusemre ilçesini oluşturacağız. Bu dev kenti yaratırken Yunusemre’yi Kültür ve sanatın başkenti yapacağız” dedi.
Seçimlerin demokrasin olmazsa olmazı olduğunu kaydeden Türkiye istatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, “Türkiye değişik tecrübelerden geçti ama her seferinde seçimle bunlar atlatıldı. 30 Mart yerel seçimleri itibariyle vatanımıza, devletimize,milletimize yani bizlere yararlı olacak olan adaylarımız yarışacak ve kazanan adaylar belli olacak. Parti ayrımı yapmadan tüm adaylara başarılar diliyoruz. Amacımız huzurlu bir seçim geçirmek. Hep beraber yarınlarımıza huzurlu, mutlu, kardeşlik ve barış içerisinde bir ortam bırakmak. Bu kapsamda bizleri ve kurumumuzu ziyaret eden CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı Avukat Ali Arslan’a ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Manisa’nın nüfusu, 2013 yılında binde 9,8 artarak 1 milyon 346 bin 162 olan nüfusun, 13 bin 301 kişi artarak 1 milyon 359 bin 463 olduğunu kaydeden TÜİK Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, bir basın toplantısı düzenleyerek ilin ADNKS sonuçlarına açıkladı. “2012’de nüfus artış hızı binde 4,5 idi, bu sene ikiye katladı. Manisa nüfus büyüklüğü bakımından 14. sıradaydı, yeni sonuçlara göre yine 14. sırada yer aldı. Ege Bölgesi’nde ise İzmir’den sonra en çok nüfusa sahip iller arasında ikinci sırada. Ege’de üçüncü sırada Aydın, dördüncü sırada da Denizli bulunuyor. Manisa’nın büyükşehir olması sebebiyle merkezde kurulan iki yeni ilçeden Yunusemre’nin nüfusunun 199 bin 683, Şehzadeler’inse 164 bin 649 oldu.İl merkezi nüfusu 356 bin 702 iken yüzde 2’lik artışla 2013’te 364 bin 649 oldu. İl merkezinin nüfusu, 7 bin 630 kişi artmış oldu.” dedi.
Seçimlerin demokrasi, kardeşlik ve barış içerisinde geçmesinin çok önemli olduğunu belirten CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı Ali Arslan, “Bu anlamda hem STK’lara hem de kurumlarımıza ziyaretlerimiz gerçekleşiyor. TÜİK’in hem Manisa’mız hem de ülkemiz açısından verileri çok önemli. 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı olduğumuzda TÜİK’in elde ettiği veriler bizim için çok önemli olacak. Yapacağımız yatırım ve halkımıza vereceğimiz hizmetlerde bu verilerin büyük katkısı oluyor. TÜİK sürekli kendini geliştiren bir kurum” şeklinde konuştu.
Manisa’nın Büyükşehir olmasının ve nüfus artışının hızlı bir artış göstermesinin sorumluluklarını ve hizmet bilincini daha da arttırdığını kaydeden CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı Ali Arslan, “Yunusemre ilçesi Manisa’nın Ekonomik yönden en büyük İlçesidir.Manisanın motor gücü Yunusemre olacaktır.Sanayisi ile ,Üniversitesi ile , tarım arazileri ile , sağlık tesisleri ile ekonomide,eğitimde ,sağlıkta ve tarımda dev bir kent yaratacağız.Bu dev kenti yaratırken Yunusemre’yi Kültür ve sanatın başkenti yapacağız.İnsanlarımızın sosyal gereksinimlerinin karşılanması için şehri sosyal donatılarla donatacağız.Yaşlısına ,gencine , kadınına , engellisine sahip çıkan dost kapısı bir belediye yaratacağız. Hemşerilerin birbirini tanıdığı, Birlikte iş görme ve dayanışma kültürünün geliştiği, Sorunlara çözümlerin bulunduğu, Projelerin üretilip hayata geçirildiği, Kavganın yerine uzlaşmanın, Çekişmenin yerine dayanışmanın, Ayrışmanın yerine birleşmenin, Sevgi kardeşlik ve işbirliğinin aldığı, İyilik güzellik ve başarılarla anılan bir Yunusemre İlçesi oluşturacağız. Ortak aklı ve bilimi esas alarak STK,Meslek odaları , Üniversiteler, muhtarlar, kurumlar ve halkında içinde yer alacağı “katılımcı demokrasi” anlayışı ile kenti beraber yöneteceğiz. Birlikte üreteceğiz..Birlikte çözeceğiz. Birlikte yöneteceğiz. Beraberce Yunusemre’yi geleceğe taşıyacağız…Geleceğin Yunusemre’sini yaratacağız. Sosyal belediyecilik, sosyal demokrat belediyecilik nasıl yapılır göstereceğiz. Bugün bizleri konuk eden TÜİK Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol’a teşekkür ediyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.