DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Manisa’da Cengiz Ergün hizmetleri 2016’ya damga vurdu!

Manisa’da Cengiz Ergün hizmetleri 2016’ya damga vurdu!

ABONE OL
Ocak 3, 2017 21:56
Manisa’da Cengiz Ergün hizmetleri 2016’ya damga vurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bütçesini en iyi kullanan Belediye Başkanı olarak Türkiye’nin gündeminde olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geride kalan 2016 yılında sayısız yatırım, proje, araç ve ekipmanları Manisa’ya kazandırdı. Sarıgöl, Selendi, Salihli, Turgutlu, Soma, Alaşehir, Akhisar ve Kula’nın yanı sıra Manisa merkezindeki projelerle birlikte, 2016 yılında 80 hizmetin açılışı yapılırken, 17 projenin de temeli atıldı. Tüm bu yatırımlar ve çalışmalar karşılığını buldu ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, birçok bağımsız kurum ve kuruluş tarafından en fazla yatırım yapan belediye; Cengiz Ergün de, bütçeyi en iyi kullanan Belediye Başkanı olarak gösterildi.

Geride kalan 2016 yılında Manisa’nın 17 ilçesinde topyekûn bir çalışma içerisine giren ve vatandaşların yüzünü güldüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, hizmet ve yatırım şöleni gerçekleştirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ilk olarak Saruhanlı’da modern ulaşıma öncülük etti. İlçede 117 araçla yapılan toplu taşıma hatlarının yenilenmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçeye 30 adet modern, engelli taşımasına uygun ve kameralı sistemli araçları kazandırdı. Ardından aynı çalışma bu kez Şehzadeler ilçesi için gerçekleştirildi. Şehzadeler ilçesine bağlı mahallelerden Manisa merkezine sefer yapan 80 araç, Büyükşehir öncülüğünde 40 adet 6 metrelik KARSAN Jest marka araçla ile yenilendi.

Çöp Sorununu Tarihe Gömeceğiz

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılının ilk ödülünü Mart ayında Hayat İçin Su Derneği’nden (HAYSU) aldı. Türkiye’nin en fazla altyapı yatırımı yapan belediyesi dalında Manisa Büyükşehir Belediyesi ödüle layık görülürken; MASKİ Genel Müdürlüğü de, atık su arıtma tesislerine en fazla yatırım yapan kurum olarak ödüllendirildi. Yine 2016 yılı Mart ayında Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömecek Uzunburun Modern Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin temeli atıldı. Yüzde 90’lara ulaşan dev projenin 2017 yılı Mart ayında hizmet vermeye başlanacağı belirtilirken, Turgut Özal Mahallesi’ndeki vahşi depolama alanının da yaşam alanı olarak düzenleneceği bildirildi.

Sarıgöl ve Turgutlu’da Modern Açılışlar

Mart ayında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıgöl ilçesinde hizmete kazandırdığı Mimar Sinan Çocuk Kulübü ve Parkı, Girne Caddesi Yenileme Projesi, MABEM, Gıda Bankası’nın açılışı gerçekleştirilirken, Siteler Parkı’nın da temeli atılmıştı. Siteler Parkı da yıl içerisinde tamamlanarak Sarıgöllülerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış ve temel atma şöleni, Turgutlu ile devam etti. İlçede 15 milyon TL’yi bulan Kapalı Otopark ve Pazaryeri, MABEM, Gıda Bankası, Çocuk Kültür Sanat Merkezleri ve yol yapım çalışmalarının açılışları törenle gerçekleştirildi.

Manisa’nın En Doğusu Hizmete Doydu

Nisan ayında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Selendi’ye kazandırdığı Belediye Hizmet Binası, Otobüs Terminali, Açık Otopark, İş Merkezi ve MABEM’in açılış törenleri yapıldı. Öte yandan ilçeye bağlı Çampınar Mahallesi de, 60 yıldır özlemini duyduğu köprüye Manisa Büyükşehir Belediyesi ile kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün seçim çalışmaları esnasında ziyaret ettiği ve traktör üzerinden dereden geçerek ulaşmasıyla sembol olan Çampınar, Başkan Ergün’ün ziyaretiyle makus talihini değiştirmişti. Manisa’nın en doğusundaki Selendi, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte adeta hizmete doydu.

Soma Büyükşehir Farkını Gördü

Nisan ayında Büyükşehir Belediyesi, Salihli’de de Nisan ayında MABEM, Gıda Bankası, Gümüşçayı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, Durasıllı İtfaiye Müfrezesi ve Gümüşçayı Çok Amaçlı Etkinlik (Düğün) Salonunu hizmete açmış, Atatürk Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu’nun da temeli atılmıştı. Aynı ay içerisinde Şehzadeler ilçesinde Kültür Merkezi altında 150 araç kapasiteli otopark yenilenerek, vatandaşların hizmetine sunuldu. Nisan ayında dur-durak bilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibi, Soma’da Otobüs Terminali, MABEM,  Gıda Bankası, Yavuz Selim Bulvarı Cadde Düzenlemesi, Bölgesel Isıtma Sistemi (BİS) Pompa İstasyonu ve Deposu, Soma Asfalt Sezonu, Bölgesel Isıtma Sistemi Çalışması Tamamlanan Cadde ve Sokaklar ile Bölgesel Isıtma Sistemi Çalışma Ofisi’nin açılışlarını gerçekleştirmişti.

Alaşehir’de Yatırım Şöleni Yaşandı

Nisan ayında ilçelerde hizmet verecek olan 30 adet engelli dostu Karsan Jest araç ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na kazandırılan 1 adet termoplastik yol çizgi kamyonu, 1 adet soğuk yol çizgi kamyonu, 1 tane büyük tip vinçli oto kurtarma aracı ile 1 adet yol kenarına reflektör çakma makinesinin tanıtımı yapıldı. Yine Nisan ayında Alaşehir’de 11 hizmetin açılışı gerçekleştirilirken, 5 hizmetin de temeli atıldı. Toplu Taşıma Araçları Teslimi ile birlikte Gençlik Merkezi, Sarıkız Kavşağı, Alaşehir Otobüs Terminali, Delemenler Çok Amaçlı Etkinlik Salonu ve Kenan Evren Parkı Genişleme Sahası Düzenlemesi Temel Atma Törenleri, Bakkal Şükrü Evi Restorasyon Çalışması ve MABEM, Gıda Bankası, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, Mutlu Adımlar Sevgi Parkı, Belenyaka Çok Amaçlı Etkinlik Salonu, Hacıaliler Çok Amaçlı Etkinlik Salonu, Alaşehir Asfalt Sezonu, Kavaklıdere İtfaiye Müfrezesi, Kavaklıdere Çok Amaçlı Etkinlik Salonu’nun toplu açılışları gerçekleştirildi.

Türkiye’nin En Büyüğü Açıldı

Takvimler 2016 yılının Haziran ayının ilk gününü gösterirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük otomasyonlu otoparkını Manisalıların hizmetine sunuyordu. 560 araç kapasiteli dev proje, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından görkemli törenle hizmete açıldı. Araç filosunu her geçen gün büyüten ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunulmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, yine Haziran ayında asfalt, yol bakım ve onarımın yanı sıra kış mevsiminde karla savaşacak 16 milyon 315 bin lira tutarında iş makinesi ve yol bakım-onarım araçlarından oluşan 43 araçlık dev filoyu bünyesine kattı.

Amatör Kulüplere 315 Bin TL

Ekim ayında Salihli’de toplu ulaşımda dönüşümü gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Merkezi’nin temelini de atmış; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçeye 2017 yılında 125 milyon TL tutarında yatırım geleceğini müjdelemişti. Aynı ay içinde Akhisar’ı da ziyaret eden Başkan Ergün, ilçede Gıda Bankası, MABEM açılışlarını gerçekleştirmiş, asfalt sezonu kapsamında yolları incelemiş ve ulaşımda dönüşüm kapsamında yeni alınan araçların anahtar teslim törenine katılmıştı. Sporun içinden gelen ve amatör kulüplerin sıkıntılarını yakından bilen bir isim olan Başkan Ergün, Ekim ayında Bölgesel, Süper ve 1. Amatör Liglerinde mücadele eden 53 kulübe 315 bin TL maddi destek sağladı.

Manisa’nın Prestij Projesi Açıldı

Ekim ayının son günlerine gelinirken, Manisa’nın prestij projesi olan ve Manisalıların ‘İkiz Kuleler’ olarak tabir ettiği MASKİ-Oda ve Dernekler Hizmet Binalarının açılışı gerçekleştirildi. Yaklaşık 23 milyon TL’lik yatırımla hizmete kazandırılan hizmet binasında 31 vakıf ve dernek yer aldı. Kasım ayında da, sanata ve sanatçıya büyük önem veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, A’dan Z’ye yenilediği Şehir Tiyatrosu’nu yenilenen yüzüyle hizmete açtı. Açılışın ardından Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Hadi Baba’, sanatseverlerle buluştu.

Kula’ya 32 Ayda 32 Hizmet

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı asfalt sezonunda 17 ilçede çok önemli çalışmalar kat etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bin 500 kilometre olarak sözünü verdiği asfalt hedefine ulaşıldı ve kış mevsiminde de durmaksızın devam eden çalışmalarla asfalta 200 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2016’ya Kula ile nokta koydu. ’32 Ayda, 32 Hizmet’ sloganıyla ilçede Prestij caddelerinden düğün salonlarına, itfaiye amirlik ve müfrezelerinden restorasyon çalışmaları tamamlanan Beyler Evi’ne, yeni restorasyonu başlayan tarihi Kula Evleri’nden, Kula Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı hizmetlere kadar çok sayıda açılış, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından gerçekleştirildi.

Başkan Ergün, “Daha yapacak çok işimiz var”

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak günü kurtaran projeler değil, şehrin gelecek 15-20 yılını da göz önünde bulundurarak çalışmalar yürüttüklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “2016 yılında atık su arıtma tesislerinden katı atık bertaraf tesislerine, asfalttan parke taşına, Gıda Bankası’ndan MABEM’e, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerinden otogara, cadde ve sokak düzenlemelerinden spor salonlarına kadar yüzlerce proje hizmeti hayata geçirdik. İlçe ayrımı yapmadan, siyasi kaygı gütmeden vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmetleri ulaştırmanın gayretini gösterdik. Daha yapacak çok işimiz var. 2017 yılında da Allah nasip ederse, daha iyisini, daha güzelini ve yine yatırımlarla dolu süreçleri hep birlikte yaşayacağız. Bu vesileyle tüm hemşerilerimi sevgiyle selamlıyor, yeni yılın ülkemize, milletimize ve Manisa’mıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.