Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde her yıl sonbahar aylarında yapılan cennet elması (Trabzon hurması) kurutma işlemleri başladı. Evlerin balkonları ve bahçeleri, ipe dizilen elmalarla renkli bir görünüme büründü.
Sarıgöl’de vatandaşların kış hazırlıkları çerçevesinde cennet elması kurutma mesaisi başladı. Çerez olarak tüketilen cennet elması, kurutulduğunda hem daha uzun süre saklanabiliyor hem de daha tatlı bir lezzet kazanıyor. Cennet elması kurutan Ahmet Tosun, “Pazardan aldığımız elmaların bir kısmını ince çorap içine koyuyor, bir kısmını da ipe diziyoruz. Güneşte kuruyan elmalar kışın oldukça lezzetli oluyor. Her yıl bu geleneği sürdürüyoruz.” dedi.
3.SAYFA
18 Aralık 2025SPOR
18 Aralık 20253.SAYFA
18 Aralık 2025SPOR
18 Aralık 2025SPOR
18 Aralık 20253.SAYFA
18 Aralık 20253.SAYFA
18 Aralık 2025
1
MANİSA’DA MHP BİTTİ BİTİYOR
2705 kez okundu
2
ARİFE GÜNÜ KURULACAK PAZARLAR BELLİ OLDU
2343 kez okundu
3
Muhalefetten startejik oy hamlesi “İYİ Parti’ye oy verilince AK Parti vekil kaybediyor
972 kez okundu
4
İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN GENÇLERE SEÇİM VAADİ
660 kez okundu
5
AK PARTİ VEKİL ADAYLARI SEÇMENLERİ DE SEÇMEYE BAŞLADI
578 kez okundu