Bayraklar genel anlamda bir ulusun kimliğini ve birliğini sergileyen önemli etmenlerdir. Zaman içerisinde kurum ve kuruluşlar da bayrakları kullanmaya başlamıştır. Firmalar için tasarlanan makam bayrağı çok çeşitli alanlarda tercih edilmektedir. Bu bayraklar üzerinde firmanın ismini ve logosunu taşımaktadır.
Makam bayrağı genel anlamda makamın ağırlığını sembolize eder. Hangi kurumda çalışılıyor ise o bayrakların üzerinde firmanın amblemi ya da logosu bulunmaktadır. Bu anlamda makam bayrağı birbirinden farklı olarak tasarlanan önemli bayraklar arasında yer almaktadır. Çok çeşitli alanlarda kullanılmasıyla beraber makamı temsil ettikleri için oldukça kaliteli kumaşlardan yapılır. Bu bayraklar yıpranmaz ya da solmazlar. Genel anlamda makam bayrağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Cumhurbaşkanlığı makamında, başbakanlıkta, Belediye Başkanlığı’nda ya da Bakanlık’larda sıklıkla tercih edilmektedir.
Makam bayrakları çeşitleri oldukça fazladır. Genel anlamda iki tür adet olarak tercih edilebilirse de her yerin bayrağı birbirinden farklıdır. Üç farklı türde makam bayrağı bulunmaktadır. Asetatlı, Telalı ve çift kat saten olarak üretilmektedir. Şirketler ya da kurumlar kendi görselini ifade eden bir bayrak çeşidini tercih edebilir. Buna yönelik olarak bayrak baştan tasarlanır.
Flama bayrak genellikle etrafında hareket etmekte olan rüzgârın etkisiyle beraber dalgalanır. Genel anlamda flama bayrak reklam ya da işaret amacıyla tercih edilen bir bayrak çeşidiler. Markanın bilinirliğini artırabilmek amacıyla tercih edilir.
Kurumların tanıtımlarında, çeşitli etkinliklerde ya da markanın reklamını yapabilmek için tercih edilen ve bir o kadar işe yarayan flama bayrak pek çok kurumda kullanılmaktadır. Diğer bayraklardan en büyük farkı kare ya da dikdörtgen şeklinde tasarlanmış olmasıdır. Genel anlamda flama bayrak üzerinde yazı, sembol ya da logo yerleştirilmiştir.
Flama bayrakların boyutları daha çok tercihleri ve kullanım amaçlarına yönelik olarak değişebilmektedir. Bu bayraklar 1 metreye kadar çıkabilen küçük boyutlarda bayraklardır. Ancak daha büyük etkinliklerde çok daha büyük bir şekilde tasarlanabilir. Bu anlamda flama bayrak malzemelerinde değişiklikler gözlemlenebilir. Bez, polyester ya da naylon gibi dayanıklı malzemeler tercih edilmektedir. Aynı zamanda flama bayrak standı ya da bayrak direği gibi çok çeşitli aksesuar ile beraber kullanılır. Bu sayede kolayca kurulur ve sergilenir.
Direklerde çekilmek için tercih edilen bayrakları gönder bayrak denilmektedir. Şirket bayraklarının ya da farklı ülke bayrakları gönder bayrak yöntemi ile asılır. Direklerde tercih edilecek olan bu bayrakların kaliteli malzemeler kullanılarak imal edilmesi gerekir. Gönder bayraklar kötü hava koşulları ve rüzgâr ile karşı karşıya kalacağı için kısa bir süre içerisinde deforme olma gibi problemler yaşayabilir. Bu anlamda üretim konusunda kaliteli bir firma tercih edilmelidir.
Gönder bayrak kurum ve kuruluşlar açısından dış mekan direkleri için tercih edilen bir bayrak türüdür. Genel anlamda yatay ve dikey olmak üzere iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Dış hava koşullarınsan etkilenebilecek bayraklar oldukları için gönder bayrak oldukça titiz bir şekilde üretilmeye dikkat edilir. Bu anlamda gönder bayrak standart kumaşları daha çok raşel kumaş olarak tercih edilir. Fakat bunun haricinde müşterinin tercihine yönelik olarak da Alpaka ya da saten kumaş olarak da tercih edilebilir.
Gönder bayraklar genel anlamda kamu ve özel kurumları önerinde tercih edilen bir bayrak çeşididir. Büst yanlarında, benzin istasyonlarında, firmaların projeleri için gerçekleştirilen alanlarda da gönder bayrak tercih edilmektedir. Bu bayraklar direkleri asılmak üzere direğin üstünde yer alan ip yardımıyla göndere çekilir ve bu sayede dikkat çekici bir hale gelir.
3.SAYFA
26 Aralık 2024SPOR
26 Aralık 20243.SAYFA
26 Aralık 2024SPOR
26 Aralık 2024SPOR
26 Aralık 20243.SAYFA
26 Aralık 20243.SAYFA
26 Aralık 2024