DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 34055530,53%
İstanbul

YOĞUN KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüm Avantajlarıyla İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi

Tüm Avantajlarıyla İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi

Ehliyet alan veya ehliyeti olup özel direksiyon dersi ile pratik isteyenlere özel yazımızda ne tür avantajlar olduğunu görebilirsiniz.

ABONE OL
Kasım 12, 2024 23:36
Tüm Avantajlarıyla İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da özel direksiyon dersi almak avantajları epey fazla olan bir durumdur. Ehliyet alan veya ehliyeti olup özel direksiyon dersi ile pratik isteyenlere özel yazımızda ne tür avantajlar olduğunu görebilirsiniz. Trafikte daha rahat hareket etmek isteyenler için kalabalık şehirlere özel kurslardan siz de alabilirsiniz.

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

İstanbul’da herkes direksiyon dersi almak zorunda olmasa da pratik açıdan alanlar daha çok fayda görmektedir. Araç sayısı çokluğu özel direksiyon dersi bakımından önemlidir. Trafik içerisinde otobandaki akışa yönelik yapılması gerekenler gibi detaylar size faydalı pratikler katmaktadır.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Otomatik vites araçlarda 10 saatten az bir süre eğitim alarak trafiğe çıkabilirsiniz. Şayet manuel araç varsa da genelde özel direksiyon dersi sınırı 10 saatte göre belirlenmektedir. On saatlik özel ders ardından trafiğe çıkarak araç sürmenin keyfine başlayabilirsiniz. Eğitim aldığınız kişinin değerlendirmesi de önemlidir.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Ne tür araçlardan kullanacaksanız ehliyet seçimi de bu yönde olmalıdır. Belgelere başlamadan önce görevlilere bunu sorabilir ve sürücü kursu başvurunuzu bu yönde yapabilirsiniz. B sınıfı ehliyet birçok araç için temel bir zorunluluk gibi düşünülmektedir.  C sınıfı ehliyet kamyon sürücüleri için geçerlidir.

Ehliyet alırken araç büyüklükleri önemli bir belirleyici olmaktadır. Çünkü büyüklük, ağırlık, kullanım şeklini belirleyebilir ve sürücü kursu içerisinde alacağınız eğitim doğru araca yönelik olmalıdır. B sınıfı araçlı karavanlarda 750 kg altı römork varsa, ek bir ehliyet gerekmediği bilinmektedir.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Sürücü kursunun istediği belgelere bakılırsa genelde benzer sonuçlar bulabilirsiniz.  Temel belgeleri kayıt olduğunuz sürücü kursu dahilinde oluşturmanız önerilir. Kimlik fotokopisi, fotoğraf,  sicil kaydı, öğrenim belgesi, kan grubu kartı vs. hepsini hazırlayarak devam etmelisiniz. Sağlık raporu araca göre alınmalıdır.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Tır sahibi olanlar ve iş gereği tır kullanacaklar için verilen ehliyetlere tır ehliyetleri denmektedir.  Bir sürücünün tır ehliyeti alması için B ehliyeti, C ehliyeti ve CE ehliyetine sahip olması gerekmektedir. Bunları alarak tırı kullanmak üzere yola çıkabilirsiniz. CE ehliyet belgesiyle dilediğiniz gibi tır sürebilirsiniz.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

On adet fotoğraf, kimlik fotokopisi, 2. gruba özel sağlık raporu en önemli evraklardır.  Sabıka kaydı, C ehliyet gibi evraklar da tır ehliyeti için istenen önemli başka belgelerdir. E devlet üzerinden birçok belgeyi alabilirsiniz.  Tüm gerekli evrak listesini sürücü kursuna verip diğer aşamalara geçebilirsiniz.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

CE sınıfı ehliyetini almak için 21 yaş sınırı bulunmaktadır. Diğer ehliyetlerde bu yaş sınırı değişmektedir.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Tır ehliyeti almak için C ehliyetiniz, C ehliyeti için de B ehliyetinizin olması gerekmektedir. Tır kullanmak isteyenler tır ehliyeti almadan önce mutlaka kurstan tüm şartları tam olarak istemelidir. Belge talepleri güncel olarak hazırlanmalı, eksiksiz şekilde teslim edilmeli, kurs sonu sınavları başarılı şekilde tamamlanmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r