DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başarı dolu hayat hikayeleri duydulandırdı

Başarı dolu hayat hikayeleri duydulandırdı

ABONE OL
Mayıs 21, 2018 18:08
Başarı dolu hayat hikayeleri duydulandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, yılsonu farkındalık etkinliği kapsamında engelli milli sporcular ve engelli yazarları, üniversiteli gençler bir araya getirdi. Hayat hikayelerin anlatıldığı etkinlikte, başarı dolu hikayeleri dinleyen öğrenciler duygulandırdı.

MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulmasının ardından CBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Etkinliğe MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz, MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özge Göbel,  Bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, Uzman Psikolog İlknur Peder, Yaşam koçu-yazar Gurur Göç, Görme engelli yaşam koçu Mehmet Göktaş ve öğrenciler katıldı.

Engelli psikolog-yazar İlknur Peder, anlattığı hayat hikayesinde yaşadığı zorlukları ve o zorlukların nasıl üstesinden geldiğini anlattı. Peder, iki kolu ve bir bacağı bulunmamasına rağmen üniversite eğitimini tamamlayarak, hayalindeki mesleğine ulaştığını söyledi. Başarı merdivenini tırmanırken verdiği mücadeleyi de aktaran Peder, öğrencilere hayata umutla bakmaları tavsiyesinde bulundu.

Tar sendromu hastalığı sebebiyle doğuştan elleri ve ayakları tam gelişmemiş olan milli yüzücü Sefa Yurtkölesi de, kendisine ‘Hayatta yapamazsın’ dedikleri söze inat başardığını söyledi. Yurtkölesi, hayali ve inancı olmayan insanların kesinlikle başarılı olamayacağını ve başarı için hayallerden vazgeçilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca Yurtkölesi, başarılı hikayelerini tırmanırken her zaman yanında olan başta annesi Zeynep Yurtkölesi  olmak üzere ailesine teşekkür etti.

MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz konuşmaların ardından, milli sporcu ve yazarlara plaket takdim etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r