DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

“HİZMET YAPIN, TOPU BÜYÜKŞEHİR’E ATMAYIN!”

“HİZMET YAPIN, TOPU BÜYÜKŞEHİR’E ATMAYIN!”

ABONE OL
Ocak 25, 2018 14:30
“HİZMET YAPIN, TOPU BÜYÜKŞEHİR’E ATMAYIN!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi’nin sorumluluk alanında olmasına karşılık temizlik yapılmayan ve Topçu Asım Mahallesi Sakarya Caddesi’nde sokakta bulunan çöpleri topladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde ayrım yapmadan hizmet verdiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Önemli olan vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri verebilmek. Bu düşünceden hareketle Yunusemre Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen bu caddenin de temizliğini yapacağız ve vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sorumluluğu Yunusemre Belediyesi’nde olmasına karşılık, temizlik çalışması yapılmayan Topçu Asım Mahallesi Sakarya Caddesi’nde temizlik çalışması yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Büyükşehir’in sorumluluğunda” denen Sakarya Caddesi’ne giderek yerinde incelemelerde bulundu.

SORUMLULUĞUN BÜYÜKŞEHİR’DE OLMADIĞINI BELGELERLE ANLATTILAR

Esnaflarla görüşen Yıldırım, sorumluluğunun Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde olmadığını belgelerle anlatarak, bilginin yanlış olduğunu, sorumluluk sahasının Yunusemre Belediyesi’ne ait olduğunu kaydetti. Başkan Yıldırım, esnafların uzun süredir temizlik yapılmadığı şikayeti üzerine sorumluluğun Yunusemre Belediyesi’nde olmasına karşılık, Manisa Büyükşehir Belediyesi temizlik ekiplerine telefonla talimat vererek, Sakarya Caddesi’nde temizlik çalışması başlattı.

ESNAFLARI BİLGİLENDİRDİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, mahalle esnaflarından Seyfi Dürgen’i temizlik çalışmasındaki sorumluluk alanlarıyla ilgili olarak belgeleri göstererek bilgilendirdi. Başkan Yıldırım, “Büyükşehir ve ilçe belediyeleri 1 Ocak itibari ile cadde ve sokak paylaşımlarını değiştirdi. 1 Ocak itibariyle 18 metrenin altındaki sokaklar ilçe belediyelerinde, 18 metrenin üstündeki sokaklar Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde oldu. Biz de 1 Ocak itibari ile görevimizi devraldık. Olumsuzluklara rağmen yeni çıkan KHK’da biliyorsunuz taşeronlar kadroya geçti ve personel alımı durduruldu. Yunusemre Belediyesi’nin ve Şehzadeler Belediyesi’nin ekstra 70 elemanla yaptığı işi biz şuan 44 eleman ile yapmaya çalışıyoruz. 8 Eylül Caddesi’nden başlayarak devam eden Sakarya Caddesi Yunusemre Belediyesi’nin uhdesindeki bir yerdir. 10 metre genişliği vardır. Burasının temizlik işleri de Yunusemre Belediyesi’ne aittir. Biz Büyükşehir olarak yine de ilçe belediyelerinin yapmadığı görevi yaparız. Fakat sizden ricam iyi bilinçlenmeniz. Biz zaten az sayıdaki elemanla onların 70 elemanla yaptığı işi yapıyoruz” dedi.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ’NİN ÇÖP KONTEYNERLERİ DE VAR

Sakarya Caddesi üzerinde bulunan Yunusemre Belediyesi’ne ait çöp konteynerlerinin bulunmasına karşılık vatandaşların çöp konteyneri talebini de dinleyen Başkan Yıldırım, bu eksikliğin de giderileceğini söyledi. Yıldırım, “Yetkililer belki hangi cadde ve sokağın kendisine kaldığını bilmiyordur. Bu işaretli olan yerler Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olan Büyükşehir Belediyesi’ne geçen yerler. Kanun gereği 18 metrenin altındaki cadde ve sokaklar ilçe belediyesinin uhdesinde bulunuyor. Biz şimdi haritalar hazırlatıyoruz, bunları ilgili yerlere astıracağız. Haritalardan da hangi caddenin sokağın kime ait olduğunu halk da bilecek. Bu belirlenmediği için işin iki sıkıntısı var. Birincisi 1 Ocak itibari ile görev bize geçerken yeni yayınlanan KHK ile personel alımı durduruldu. Eksik personelimizle bu işleri yürütmeye devam ediyoruz. Bize ait olmayan cadde ve sokaklarda da bizim yargılanmamız bizi üzücü bir durumdur” dedi.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ TELEFONLA ARANDI

Yunusemre Belediyesi çağrı merkezine telefonla ulaşan esnaflardan Seyfi Dürgen, “Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı yanımda. Elinde belgeler var. 18 metrenin altındaki caddeler bizde değil diyor. Yeni protokol elinde şu an” demesi üzerine çağrı merkezi yetkilisi, üst yönetim ile görüşerek kendisine daha sonra dönülerek bilgi verileceğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r