DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 34055530,53%
İstanbul

YOĞUN KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MAGİDER ÜYELERİ GİRİŞİMCİLİK VE ENDÜSTRİ 4.0 HAKKINDA BİLGİLENDİ
  • Manisa Nokta
  • Ekonomi
  • MAGİDER ÜYELERİ GİRİŞİMCİLİK VE ENDÜSTRİ 4.0 HAKKINDA BİLGİLENDİ

MAGİDER ÜYELERİ GİRİŞİMCİLİK VE ENDÜSTRİ 4.0 HAKKINDA BİLGİLENDİ

ABONE OL
Aralık 27, 2017 16:12
MAGİDER ÜYELERİ GİRİŞİMCİLİK VE ENDÜSTRİ 4.0 HAKKINDA BİLGİLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) yönetim kurulu 2017 yılının son toplantısında “Girişimcilik ve endüstri 4.0” hakkında bilgiler veren SimurgCouilting’den Danışman Ali Bakmaz’ı ağırladı. Toplantıda endüstri 4.0 süreci ve gelecekle ilgili fırsat ve riskler görüşüldü.
MAGİDER Yönetim Kurulunun toplantısına katılarak üyeleri girişimcilik ve endüstri 4.0 hakkında bilgilendiren Ali Bakmaz, “Endüstri 4.0 nedir sorusu makine ve insanların etkileşimde olduğu aklı makineler çağı olarak tanımlayabiliriz. Kısaca dijitalleşme olarak adlandırılabilir. Siber fiziksel sistemlerin nesnelerin internetiyle birbirine bağlanan sitemler ve akıllı robotlarla ve gerçek zamanlı izlenebilir bir üretim sürecinden bahsedebiliriz. Endüstri 4.0 korku endişe ve fırsatların iç içe olduğu bir dünyada yönümüzü bulmak, hayatta kalma becerilerini geliştirmek için değişimin dinamiklerini anlamak ve gerekli donanımları edinmemiz gerekiyor. Nefes kesici fırsatlara odaklanmak için hazırlıklı olmak gerekmektedir. Türkiye bir yol ayrımında, küresel rekabet gücünü kaybetmek veya gelişmiş ülkeler arasına katılmak için dev bir adım atmak. Amerika’da altına hücum döneminde asıl serveti altın arayıcıları değil, onlara kazma kürek satanlar sağlamıştır. Bu nedenle Türkiye ileri teknoloji üretimine odaklanmalı veya yeni iş modellerini hayata geçirmelidir. Organizasyonel amaçlar ve hedeflere ulaşmak, yönetim ve işletme sorunlarını çözmek, yeni fırsatları tespit belirlemek ve kullanmak, öğrenmeyi geliştirmek, değişiklikleri uygulamak için kooperatifleşme bir çözüm olabilir” dedi.
Bakmaz, Endüstri 4.0’a geçiş için gerekli ekonomik altyapı, yeni yapıya uygun nitelikli insan kaynağı yetiştirmek, küçük işletmelerin hedefleri ulaşması, tedarik, üretim ve pazarlama da güçlü bir yapı için kooperatiflerin önemli rol oynayabileceğini belirtti. Bakmaz, bu değişim ve dönüşümün yeni bir kültür ve düşünce altyapısı gerektirdiğini, finansal okuryazarlık, girişimcilerin işlerini kurarken bir iş değil bir sistem kurmalarını, bu sistemi kurmak için de okullarda öğretilmeyen paranın işleyiş kurlarını öğrenmenin zaruri olduğunu vurguladı. Yatırımcı olmanın temel prensiplerinin kavranması ancak finansal okuryazarlık eğitimi ile mümkündür. Zenginler ile orta sınıf ve yoksulların paraya bakış açıları, eğitilme biçimlerinin fark oluşturduğu, Zenginlerin aktiflere yoksulların ise pasiflere yatırım yaptıkları için aradaki derin uçurumun oluştuğunu söyledi.

“Endüstri 4.0 ile verimlilik artacak”
Bakmaz, “Son olarak endüstri 4.0 geçen bir Türkiye’de; verimliliğin aratacağını, bunun yatırıma ve büyümeye pozitif etkisi olacağını dolayısıyla, küresel rekabet gücünün artacağını öngörebiliriz. Bu heyecan verici değişime ayak uydurabilmek için; sorunlara farklı çözümler geliştirme, paylaşım ekonomisi ne uygun olarak inovasyon ve yaratıcılık, eğitim ve işbirliği yapmak gerekir” şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşma yapan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, “Endüstri 4.0’ın güzel yanlarının dışında, hayatımızı zorlaştıracak olumsuz yanları da mevcuttur. Robotların üretimi devralmasıyla insan gücüne duyulan ihtiyaç azalacak ve robotlar bir anlamda insanları işlerinden kovacaktır. Bu durum sadece fabrikalardaki mavi yakalılar için değil beyaz yakalılar için de bir risktir. Çünkü yapay zeka ile robotları programlayabilen robotlar ve tasarım yapabilen robotlar, üretimi devralacaktır. Endüstri 4.0 ile birlikte yeni meslekler ortaya çıkacağı öngörülse bile artan dünya nüfusu nedeniyle bu durum işsizliğe çare olamayacaktır. Makineler arası anlaşmazlıklarda devreye girecek ‘Makine avukatlığı’ gibi yeni meslekler doğacaktır, anlaşılan. Ulus-devletlere ve ulusal egemenliklere fazla yer olmayan yeni bir dünya düzeni kurulmaktadır. Bireye nasıl bir egemenlik alanı bırakır, doğrusu merak ediyorum. Bireyin eleştirel özgürlüğü kalır mı?” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r