DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ege Bölgesi’ndeki en ucuz semt pazarları Manisa’da

Ege Bölgesi’ndeki en ucuz semt pazarları Manisa’da

ABONE OL
Ocak 20, 2017 15:24
Ege Bölgesi’ndeki en ucuz semt pazarları Manisa’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa’nın bir tarım kenti olduğunu söyleyen Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Ege Bölgesi’nde kurulan semt pazarları arasında Manisa’daki pazarların en ucuz ve en kaliteli sebze ve meyveleri sattığını söyledi. Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugün İzmir, Denizli, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir illerine baktığınız zaman Manisa’da satılan ürünlerin hem daha ucuz hem de daha kaliteli olduğunu görebilirsiniz. Üreticiden direkt tüketiciye ulaştırdığımız içi böyle. Bu kanıtlanmıştır. Manisa, Ege Bölgesi’nde Sebze ve meyvelerin en ucuza satıldığı semt pazarlarına sahiptir.” İfadelerini kullandı.

Manisa’nın üretim ve ürün çeşitliliği noktasında oldukça zengin olduğunu söyleyen Şener, “Manisa, sebze ve meyve türlerinin Türkiye’de hemen hemen en bol yetiştiği illerden birisi. Dolayısıyla vatandaşlarımız kaliteli ürünlere düşük fiyatlarla sahip olabiliyorlar. Halkımızın pazarlara gösterdiği ilgi oldukça yüksek. Böylelikle üreticimiz de kazanırken, vatandaşımız da bütçesin e uygun bir şekilde mutfağına taze ürünler götürebiliyor. Biz de pazarcı esnafı olarak elimizden geldiğince en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
– “Manisa, Ege Bölgesi’nde sebze ve meyvelerin en ucuza satıldığı semt pazarlarına sahiptir”
Manisa’nın üretim bölgesi olmasından dolayı, sebze ve meyvelerdeki kar oranlarını düşük tutuklarını söyleyen Şener, “Ege Bölgesi’nin diğer illerine baktığımız zaman Manisa’daki pazarcı esnafımızın çok cüzi paralara çalıştığını söyleyebiliyoruz. Bugün İzmir, Denizli, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir illerine baktığınız zaman Manisa’da satılan ürünlerin hem daha ucuz hem de daha kaliteli olduğunu görebilirsiniz. Üreticiden direkt tüketiciye ulaştırdığımız için böyle. Bu kanıtlanmıştır. Manisa, Ege Bölgesi’nde sebze ve meyvelerin en ucuza satıldığı semt pazarlarına sahiptir. Aynı zamanda tazelik bakımından da öndeyiz. Günü birlik toplanan mallar, aynı gün içerisinde vatandaşların sofralarına giriyor. Bu noktada İzmir ve çevre illerden birçok vatandaş da Manisa’daki semt pazarlarını tercih ediyor.” dedi.
-Hem üretici hem de pazarcı esnafı memnun
Pazarcı esnaflarından Ahmet Kurt ise sabah aldıkları sebze ve meyveleri hava kararmadan satabildikleri için mutlu olduklarını belirtti. Kurt, Manisa’daki semt pazarlarından hem vatandaşın hem de pazarcı esnafının memnun olduğunu belirterek şöyle konuştu:
Manisa, sebze ve meyve üreticilerinin oldukça fazla olduğu bir il. Hal böyle olunca fiyatlarımı düşük ürünlerimiz ise kaliteli oluyor. Büyükşehirlerde satılan sebze ve meyvelerin yarı fiyatına daha kaliteli ve taze ürünler satıyoruz. Böylece vatandaşımız taze ürünlere erişirken biz de güzel satış yapıyoruz. Birçok kentin pazaryerlerini gezmiş biri olarak, vatandaşın alım gücüne en uygun pazarın Manisa’da olduğunu söyleyebilirim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r