DOLAR 34,1728 -0.05%
EURO 37,1612 -0.16%
ALTIN 2.939,300,44
BITCOIN 23237451,23%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRKİYE’DE BİR İLK!

TÜRKİYE’DE BİR İLK!

ABONE OL
Ekim 22, 2015 15:00
TÜRKİYE’DE BİR İLK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yunusemre Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında 14 ila 17 yaş arası gençler, oyun oynayarak uyuşturucudan uzak duracak. Türkiye’de ilk defa Manisa’da uygulamaya konulacak proje için pilot 5 lise belirlenecek ve ardından uzmanlar eşliğinde çalışmalara başlanacak.

Tüm dünyada uyuşturucu kullanım yaşının gün geçtikçe düşmesi kurumları harekete geçirdi. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Fark et, fark yarat’ isimli projeyle lise öğrencilerine özel oyunlar hazırlanarak gençlerin uyuşturucudan uzak durması sağlanacak. Bir çok kurum, STK ve belediyeyle bağlantılı olan proje için Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, ilk olarak Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin kapısını çaldı.

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, gençlerin uyuşturucudan uzak durması için Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek bir proje hazırladıklarını söyledi. 14 ila 17 yaş arasındaki madde bağımlısı gençlerin boşanmalar nedeniyle uyuşturucuya yöneldiğini saptadıklarını ifade eden İl Müdürü Savaş Duman, sevgi açlığının en büyük problemlerden biri olduğunu söyledi.

Gençlerin uyuşturucudan uzak durması için hayata geçirilecek projeyi anlatan Savaş Duman, “25 kişilik gruplar olacak. Bu gruplar için oyun kartları hazırlayacağız. Kartlarda bağımlılık üzerine sorular yer alacak. 25 kişi bu kartlarla oyun oynayacak. Biz bu projeyle bağımlılığı ‘zararlı’ gibi kelimelerle değil, değişik yöntemlerle gençlerin aklına sokacağız. Bu noktada bize Halk Sağlığı ve PDR’ci arkadaşlarımız yardımcı olacak. Daha sonrasında bir web sayfası oluşturarak gençlerimizin çalışmalarını sunacağız, bir blok sayfası oluşturacağız. Bu şekilde bağımlılığın önüne geçmeyi hedefliyoruz. “dedi.
 
AİLELER MADDE BAĞIMLILIĞINI KABUL ETMİYOR
 
Ailelerin madde bağımlılığı konusunda son derece dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Duman, “Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan destek isteyerek gençlerin ailelerini madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmeyi düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda ailelerin madde bağımlısı çocuklarının sorunlarını kabul etmediğini görüyoruz. Aileler çocuklarının bağımlı olduğunu çevreye söylemiyor ve bazen tedaviyi reddediyorlar. Bu da gençlerin ölümüne bile neden olabiliyor. Bizim amacımız gençleri mimlemeden, kaynaştırarak bağımlılığın yanlış bir şey olduğunu gösterebilmek. Kurduğumuz ekiplerle AMATEM ve hastaneleri de ziyaret edeceğiz. Gençlik Merkezleri’nde de aynı çalışmayı başlatmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.
 
‘Fark et, fark yarat’ projesinin yurtdışı ayağının da olduğuna değinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, projenin onaylanması halinde Nisan ayında 7 farklı ülkeden uzmanların ve gençlerin bir araya geleceğini vurguladı. 
 
PİLOT 5 LİSE
 
Savaş Duman, projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle koordineli bir şekilde gideceğini belirterek, Manisa’daki tüm liseleri kapsayan bir çalışma hazırladıklarını ifade etti. Milli Eğitim ile yapılacak işbirliğiyle ilk olarak 5 pilot liseyle çalışmalara başlanacağını kaydeden İl Müdürü Duman, hedeflerinin yüzlerce çocuğa eğitim vermek olduğunu söyledi.
YUNUSEMRE MADDİ VE MANEVİ DESTEK VERECEK
 
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, projeye maddi ve manevi anlamda her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Çerçi, “Projenin esas hedefi 14-17 yaş arasındaki gençlerimizin uyuşturucuya karşı bilinçlendirilmesi, bağımlılığa karşı farkındalık oluşturulması olarak belirtildi. Biz de Yunusemre Belediyesi olarak projeye destek vereceğiz. Gençlerimize sağlıklı yaşam bilinci kazandırılacak, onların gönüllü faaliyetlere katılması sağlanacak. Sosyal yaşam kültürü güçlenecek. Bağımlılık yapan her türlü maddeye karşı çalışma yapılacak. Arkadaşlarımız çok güzel bir proje hazırlamış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Yunusemre Belediyesi olarak projeye hem maddi hem manevi destek vereceğiz.” dedi.
 
Konuşmaların ardından ‘Fark et, fark yarat’ projesi için protokol imzalandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r