Manisa’nın Kula ilçesinde taşımalı eğitimin verildiği bir ilkokuldan evlerine gidecek olan öğrenciler servis mağduru oldu. Kendilerini götürmesi gereken araç yerine başka bir aracın gelmesi nedeniyle okul idarecileri öğrencileri araca bindirmedi. Yapılan görüşmeler sonucu ihalede adı geçen araç bir saat sonra gelince öğrenciler okuldan ayrılabildi. Öğrencileri götüren servis şoförü bu kez de yolda öğrencileri başka bir araca vermek istedi. Başka bir araca binmeyi kabul etmeyen öğrenciler iki mahalle arasında yolda inerek ailelerine haber verdi. Öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürünün devreye girmesi ile milli eğitime ait araçlarla evlerine saatler sonra ulaşabildi.
Manisa’nın Kula ilçesinde taşımalı eğitimin verildiği bir okulda yaşananlar çocukların kime emanet edildiği sorusunu akıllara getirdi. Taşımalı eğitimin verildiği okulda ihaleye girerek öğrenci taşıma işini alan bir servis aracı öğrencileri almak yerine şartları taşımayan bir aracı okula göndermesi öğrencileri mağdur etti. Öğrencileri Güvercinlik Mahallesi’ne taşıması gereken aracın yerine başka bir aracın gelmesi nedeniyle Rafet Üçelli İlkokulu yöneticileri öğrencileri servise bindirmedi. Okul yöneticileri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile taşıma şirketinin yapmış olduğu sözleşme doğrultusunda sözleşmede yazılan plakalı servis aracı yerine başka bir aracın gelmesi kanunen uygun olmadığı için öğrencileri servise bindirmediklerini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresi ve şirket yetkililerinin uzun süre görüşmesi sonrası sözleşmede yazılı araç 1 saat gecikmeli olarak okula geldi ve öğrencileri evlerine götürmek üzere okuldan ayrıldı.
ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ
Öğrencileri götüren taşıma şirketinin sözleşmesinde olan servis aracı şoförü, öğrencileri Güvercinlik Mahallesi’ne götürmesi gerekirken Ortaköy Mahallesi kavşağında servisten indirerek başka bir araca vermek istedi. Bunun üzerine servis aracında bulunan öğrenciler ailelerini arayarak durumu aktardı. Öğrenciler diğer servis aracına binmeyerek kavşakta ailelerini beklemeye başladı. Öğrenci ailelerinin Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresine haber vermesi üzerine Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan ve Rafet Üçelli İlkokulu yöneticileri Ortaköy Mahallesi kavşağına gitti.
Burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, servis şoförüne yaptığının yanlış olduğunu söyleyerek, “Bu öğrencilerimizi şirket olarak hangi plakalı servis aracı ile sözleşme yapıldı ise o aracın taşıması gerekir. Başka aracın çekmesi suçtur. Kimse öğrencilerimizi böyle yaparak mağdur edemez” dedi.
Çarpan, öğrencileri mağdur eden servis aracı ve şirketi hakkında tutanak tutturarak yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi. Servis aracı şoförünün öğrencileri gideceği noktayı götürmemekte ısrarcı olması nedeniyle taşıma şirketi tarafından mağdur edilen öğrencileri Milli Eğitim Müdürlüğünün kendi imkanları ile temin ettikleri araç ile okul müdürü ve Milli Eğitim Müdürü nezaretinde kırsaldaki Güvercinlik Mahallesi’ne götürüldü.
DENETİMLER ARTIRILDI
Kula İlçe Emniyeti tarafından okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerde eksiği bulunan araçlara da cezai işlem uygulandığı öğrenildi. Kula Emniyeti Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasından dolayı okul servis araçlarına yönelik denetimlerini başlattı. Özellikle okul giriş çıkış saatlerinde denetimlerini sıklaştıran ekipler, eksiği bulunan araçlara cezai işlem uyguladı.
Denetimler hakkında bilgi veren Kula ilçe Emniyet müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Mustafa Esenlibınar, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle denetimlere ağırlık verdiklerini söyledi.
Yıl boyunca denetimlerin devam edeceğini belirten Esenlibınar, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Denetimdeki amacımız öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde gidip yine güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak” dedi.
3.SAYFA
10 Ocak 2025SPOR
10 Ocak 20253.SAYFA
10 Ocak 2025SPOR
10 Ocak 2025SPOR
10 Ocak 20253.SAYFA
10 Ocak 20253.SAYFA
10 Ocak 2025