DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 34055530,53%
İstanbul

YOĞUN KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasan Ören “Salihli’ye 4+4+4 Darbesi”

Hasan Ören “Salihli’ye 4+4+4 Darbesi”

ABONE OL
Temmuz 8, 2014 13:07
Hasan Ören “Salihli’ye 4+4+4 Darbesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salihli Kemerdamları köyü okulunun orta kısmının kapatılarak öğrencilerin başka bir köye taşınması eğitim hakkına bir saldırıdır.

4+4+4 darbe sistemi Manisa genelinde eğitim-öğretime büyük zarar vermiştir. Okulların kapatılması,  dönüştürülmesi, çocukların evlerinden ve köylerinden uzakta bulunan okullara gönderilmek zorunda bırakılmasının eğitime hiçbir katkısı yoktur. Bu uygulamalar öğrencileri ve velileri huzursuz etmekten başka bir işe yaramamaktadır.

Ayrıca bu kararlar alınırken “yapılacak değişikliklerde velilerin yoğun itirazı bulunmuyorsa” şartı uygulanmamış ve velilerin talepleri dikkate alınmamıştır.

Kemerdamları köyü ilk ve ortaokulu 11 derslik ve 186 öğrencisi ile eğitimine devam etmektedir. Bu okula Kale, Pazarköy, Kemer ve Kurttutan köyü öğrencileri taşımalı olarak gelmektedirler. Alınan karar gereğince okulun 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri daha uzak olan Poyrazdamları köyüne taşınacak,  kalan öğrenciler ise birleştirilmiş sınıflarda eğitim görmeye zorlanacaklardır.

Okulun kapatılması ile özellikle kız çocukları eğitim hayatından koparılacaktır. 4+4+4 eğitim sistemi ile geçen yıl 37 bin kız çocuğunun okuldan alınarak eve kapatıldığı  ve Manisa genelindeki okuma yazma bilmeyen 38.571 kişinin, 31.932 kişisinin kadın olduğu düşünüldüğünde okul kapatma kararı, bu sayıların artmasına neden olacaktır.

Çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın en önemli unsuru olan köy öğretmenlerinin, çocukların gelişimine, başarılarına, hayata bakışlarına ve halkın bilinçlenmesine büyük katkı sağladığı ve “rol model” olduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur. Okulların kapatılarak öğretmenlerin ayrılmasıyla, köy çocukları ve vatandaşlar kaderlerine terkedilecektir.

Okul kapatmanın sosyal olarak olumsuz sonuçları da olacaktır. Çocuklarını okutmak için aileler köyden ayrılacak bu da köyden kente göçü hızlandıracaktır. Bu nedenle köy okullarının kapatılması uygulamasından vazgeçilmeli ve çocuklarımızı evlerine en yakın yerde eğitim almaları sağlanmalıdır. Kemerdamları köyü okulunun açık kalmalı ve çocuklar eğitimlerine burada devam etmelidir.

CHP Manisa Milletvekilleri olarak, okulların kapatılmasına ve uygun olmayan dönüştürülme işlemlerinin üzerine sonuna kadar gideceğimizin bilinmesini isterim. Çağdaş bir eğitim sistemi için verdiğimiz mücadelede devam edecektir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla

Hasan ÖREN
Manisa Milletvekili

Salihli ilçemize bağlı Kemerdamları köyü ilk ve ortaokulunda okuyan öğrencilerin, Poyrazdamları köyüne nakledilmesine karar verilmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğünün bu kararı öğrenciler ve veliler tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Bu kararı eğitim hakkına bir saldırı olarak değerlendiren veliler, okulun açık kalması için öğrenci sayısının yeterli ve fiziki şartların uygun olduğunu belirtmektedirler.

Kemerdamları köyü ilk ve ortaokulu 11 derslik ve 186 öğrencisi ile eğitimine devam etmektedir. Bu okula Kale, Pazarköy, Kemer ve Kurttutan köyü öğrencileri taşımalı olarak gelmektedirler. Alınan karar gereğince okulun 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri daha uzak olan Poyrazdamları köyüne taşınacak,  kalan öğrenciler ise birleştirilmiş sınıflarda eğitim görmeye zorlanacaklardır.

4+4+4 eğitime darbe sistemi ile özellikle kız çocukları eğitim hayatından koparılmaya çalışılmaktadır. Geçen yıl 37 bin kız çocuğunun okuldan alındığı ve  Manisa genelindeki okuma yazma bilmeyen 38.571 kişinin, 31.932 kişisi kadın olduğu düşünüldüğünde okul kapatma kararı, bu sayıların artmasına neden olacaktır.

Çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın en önemli unsuru olan köy öğretmenlerinin, çocukların gelişimine, başarılarına, hayata bakışlarına ve halkın bilinçlenmesine büyük katkı sağladığı bilimsel olarak ortaya konmuştur. Okulların kapatılarak öğretmenlerin ayrılmasıyla, köy çocukları ve vatandaşlar kaderlerine terkedilecektir.

Okul kapatmanın sosyal olarak olumsuz sonuçları da olacaktır. Çocuklarını okutmak için aileler köyden ayrılacak bu da köyden kente göçü hızlandıracaktır.

Bunlara göre;

1-      Bakanlığınıza bağlı köy okullarının eğitime devam etmesi için gerekli şartlar nelerdir?

2-      Kemerdamları köyü ortaokulu öğrencilerinin başka bir köy okuluna nakledilmesinin gerekçesi nedir?

3-      Bu köye taşımalı olarak gelen öğrencilerin durumu ne olacaktır?

4-      Taşımalı eğitim sistemi ile Poyrazdamları köyünde okula devam edecek olan öğrencilerin yemek, servis gibi sorunları nasıl çözülecektir?

5-      Öğrencilerin ve velilerin mağdur olamaması için bu karar iptal edilecek midir?

6-      Her köyde okul olması için yeni bir eğitim projesi hazırlamayı düşünüyor musunuz?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r